FB

Varekurv0

Din varekurv er tom

Fragt

Totalt 0

Der er et stort væld af forskellige powerbanker til lige så mange forskellige priser. I dag kan du købe en powerbank for et par tiere eller en powerbank for et par tusinde; men er det kun prisen, der bestemmer, om man vil strejke eller ej? Nej, selvfølgelig ikke; Der er mange faktorer, der bestemmer, om det er et godt køb eller ej. Pris er åbenlyst en faktor, men langt fra den eneste. Den tilgængelige teknologi i de forskellige enheder varierer meget; det aller værste af dem kan endda være farligt at bruge og udgøre unødvendige risici i tilfælde af en ulykke. Alt fra sikkerhed, størrelse, holdbarhed, strøm, kapacitet, pris, udseende og ekstramateriale er vigtige aspekter, man skal overveje, før man beslutter, hvilken powerbank man skal bruge og stole på.

I denne guide vil vi forsøge at hjælpe dig lidt, så du føler dig mere sikker i dit valg af powerbank.

Generel kvalitet

En samlet høj kvalitet betyder ikke kun, at skallen eller kabinettet er lavet af et holdbart materiale og dermed tåler et lidt mere groft greb og mulig chok. En god kvalitet gennemsyrer også teknologien inde i huset. det påvirker både hastigheden og hvor konsistent energioverførslen er fra battericellerne til den enhed, du oplader. Det påvirker også, hvor sikker din powerbank er; en god powerbank bør ikke være i stand til at skade hverken dig eller enheden, der bliver opladet. F.eks. Bør det ikke blive så varmt, at risikoen for brand eksisterer, eller at den sender strøm til din enhed, selvom den allerede er fuldt opladet og dermed nedbrydes og slider din mobil- eller tablets interne batterier.

Säkerhet

Mange mennesker oplade deres mobiltelefoner eller tablets om natten, hvilket kan forårsage potentielle problemer, fordi du ikke er vågen og hverken bemærker eller kan gøre noget ved det, før det desværre kan være sent.
Batterier med lav kvalitet kan eksplodere eller generere en stor mængde varme på grund af fx overopladning. Det kan udgøre en risiko for den enhed, du oplader, men frem for alt kan det udgøre en risiko for dig og dine kære, der tilfældigvis er i nærheden, hvis det sker. Det er vigtigt, at din powerbank har beskyttelse imod dette. At din powerbank er helt sikker, er derfor en meget vigtig faktor.

  • Vælg en højkvalitetsstrømbank til battericellerne. Vi anbefaler, at din powerbank har høj kvalitet lithium-polymer batterier.

  • Vælg en powerbank med indbygget beskyttelse mod overopladning, kortslutninger og varmeproduktion.

  • Vælg en powerbank, der er CE-mærket, og som er en garanti for, at produktet opfylder EU's sikkerhedskrav

Ampere

Ampere er den strøm, der går fra din powerbank til din mobil, tablet eller anden enhed, du opkræver. Alt, hvad der normalt tager enheden, er bare den styrke, den har brug for; Hvis du oplader en mobiltelefon, der har brug for 2,1 ampere, betyder det ikke, at din powerbank kan sende mere end 2,1 ampere, telefonen tager stadig kun 2,1 ampere. Men; Hvis din powerbank kun kan levere 1 amp, og din mobil kan modtage mere end 1 amp, oplades den slet ikke eller meget langsomt, da den ikke får nok strøm.
Opladning af noget med mindre strøm, end enheden kan håndtere, kan ud over en langsommere opladning også ødelægge enheden. Det er derfor vigtigt at kontrollere, at den strømbank, du overvejer at købe, kan levere lige så meget strøm som den enhed, du oplader behov.

  • Vælg en powerbank med så høj ampere som muligt, da den enhed, du oplader, kun vil modtage et vist beløb, uanset om kilden kan give mere. Det skal være 5 volt og mindst 2,1 ampere til at håndtere både en mobil eller tablet. Det mærkes normalt, hvilket output der gælder, se efter etiketten "output: 5V / 1A eller 5V / 2.1A" eller hvad det end måtte være for output.

Kapacitet

En powerbanks batterikapacitet måles i milli-ampere timer (mAh); jo højere mAh, jo større er magtbankens kapacitet. En iPhone 8 har et 1.821mAh-batteri og en iPhone 8 Plus har et 2.675mAh-batteri, så du bør købe en powerbank, der svarer til behovene på den enhed, du oplader. I dag er det almindeligt, at en powerbank har over 20.000 mAh, som i teorien skal kunne oplade din iPhone 8 til højst 10 gange. Virkeligheden ser normalt lidt anderledes ud, men teoretisk set skal den gå.

  • Vælg en powerbank med så høj mAh, du tror, du har brug for, jo højere mAh, jo længere tid kan du oplade den.

Anslutningar

Forbindelsesindstillinger er en vigtig faktor, når du vælger en powerbank, da for få forbindelser kan begrænse dens omfang. Det handler ikke kun om at være i stand til at oplade flere enheder på samme tid, men også om at øge udviden af de enheder, du kan oplade. Ikke kun mobilen, men også tabletten, dens GPS, kamera og måske endda den bærbare computer eller hvilken enhed du måtte have brug for at oplade.
Mange kraftbanker har i dag mindst 2 forbindelser; Der kan være forbindelser med forskellige forstærkere til opladning af både en iPhone i 1 amp-forbindelsen og opladning af din iPad samtidigt i 2,1 amp-forbindelsen. Det kan være, at du vil have forskellige porte i din powerbank, f.eks. Almindelig USB (for de fleste enheder (men måske også USB-C til nyere enheder). Så antallet af forbindelser og hvilken type port det er en vigtig faktor.

  • Vælg en strømbank, der har den eller de forbindelser, som dine eller dine enheder har brug for. Jo flere forbindelser, jo større er omfanget.

Kablar

Kvaliteten af det kabel, der oplader din powerbank, er også vigtigt, fordi det påvirker, hvor hurtigt du kan oplade det, og hvor jævnt det oplades. Også her kan der være risici, såsom varmeudvikling eller eksploderende battericeller. Du skal ikke oplade din powerbank med andet kabel end det medfølgende. Ofte går det godt med hvilket USB-kabel du tilfældigvis har liggende, men risikoen minimeres så tydeligt, hvis du bruger det kabel, der faktisk er lavet til det formål.

  • Vælg en powerbank, der har et medfølgende kabel til at oplade powerbanken selv

Extrafunktioner

En powerbank kan også have forskellige ekstra funktioner, der kan være meget nyttige. Her kan vi ikke give nogen specifikke anbefalinger, men det er op til dig, hvad der er vigtigt, og hvad du i sidste ende vil betale for. Disse funktioner kan for eksempel være en LED-indikator for, hvor meget kapacitet der er tilbage, det er ikke ualmindeligt for nogen form for indbygget LED-lommelygte, der utvivlsomt kan komme godt med i tilfælde af strømafbrydelse eller når den bruges om natten. Der kan være indbyggede solpaneler, der igen oplader din powerbank, hvilket kan være meget godt på din ferie eller campingtur. Det kan være vandtæt og lavet af ekstra holdbare materialer. Det kan tilpasses til at fungere som et startbatteri til bilen. Ja, der er mange funktioner, der kan være gode at have, og nogle er at anbefale andre måske overflødige. Det er dog noget, du skal beslutte selv, da det i sidste ende er dig, der også betaler for disse funktioner.

Vægt og dimensioner

I dag kan du bygge ret små og lette powerbanks, når battericellerne bliver mindre og mindre, jo længere tid udviklingen skrider frem. Oftest bliver de imidlertid både større og tungere jo mere kapacitet de har. En powerbank, der rummer 3.000 mAh nok til at oplade din iPhone en gang, vil sandsynligvis være både mindre og veje mindre end en, der rummer 30.000 mAh. Du skal overveje, hvor og i hvilke situationer du skal bruge din powerbank, inden du beslutter, hvor vigtigt det er for dig med små dimensioner og en lav vægt. Planlægger du at have det med dig i lommen til enhver tid og hver dag, måske er både dimensioner og vægt en meget vigtig faktor; Hvis du bærer den med dig i tasken, er vægten måske vigtigere end dimensionerne, skal du kun have liggende derhjemme på natbordet eller i bagagen i bilen, måske er hverken vægt eller dimensioner vigtige, men det er så høj kapacitet som muligt, der prioriteres.
Her er en tabel, der beregner, hvor mange gange du kan oplade din iPhone med den Powerbank, du er interesseret i:

iPhone:
iPhone X iPhone 8 Plus iPhone 8 iPhone 7 Plus iPhone 7
2 716 mAh 2 691 mAh 1 821 mAh 2 900 mAh 1 960 mAh

iPhone 6s Plus iPhone 6s iPhone 6 Plus iPhone 6
2 750 mAh 1 715 mAh 2 915 mAh 1 810 mAh

Eksempel. En strømbank med 20.000 mAh kan oplade en iPhone X cirka 7 gange (20000 / 2716 = 7,36).

iPad:
iPad Pro 10,5 iPad Pro 12,9 iPad Pro 9,7 iPad 9,7
8 134 mAh 10 307 mAh 7 306 mAh 8 827 mAh

iPad Air 2 iPad Air iPad mini 4
7 340 mAh 8 820 mAh 5 124 mAh

Eksempel. En strømbank med 20.000 mAh kan oplade en iPad 9,7 cirka 3 gange (20000 / 7340 = 2,72).

Macbook:
Macbook Pro 12" touchbar
12 960 mAh

Eksempel. En powerbank med 20.000 mAh kan i teorien oplade en Macbook pro 13 tommer med en touchbar 1,5 gange (20000 / 12960 = 1,54)
Klik på dette link: Powerbank for at gå direkte til den kategori, hvor du kan filtrere og sortere efter den ønskede batterikapacitet og pris. Håber du finder den Powerbank, du leder efter.