FB

Varekurv0

Din varekurv er tom

Fragt

Totalt 0

Kabel guide


Der er et stort væld af forskellige tilbehør til din iPhone, iPad, Laptop eller anden enhed; desværre bruger de ikke de samme forbindelseskontakter. Dette gør det ret vanskeligt at vide, hvilket kabel du skal købe til din enhed, eller hvilket kabel du skal købe. Hvordan fortæller du, om stikket er USB-A eller USB-C?

Nedenfor finder du vores kabelguide, der hjælper dig med at finde det rigtige kabel i junglen af kabeltyper og stik, vi har i området.

Apple Lyn

Lightning

Lightning-stikket blev introduceret i 2012 af Apple som en erstatning for deres tidligere 30-pin Docking-stikkabel. Stikket bruges i Apple mobile produkter som iPhone , iPad og iPods og bruges til dataoverførsel, opladning og forbindelse til forskellige tilbehør. Lynkontakten kan bruges med USB, HDMI, VGA og SD-kort. Det gamle Dock-stikstik styrede kun USB-data, opladning og analoge lyd / videosignaler. En anden fordel ved Lightning-stikket er, at det kan tændes, uanset hvilken måde du tilslutter det, uanset hvilken side du har op eller ned. Meget ligesom det nyere USB-C-kabel. Lynstikket er tilgængeligt på alle iPhone modeller, der starter med iPhone 5, tidligere modeller har det gamle 30-polede Docking Connector-stik.

Apple Docking-stik

<span class = "notranslate"> Apple </span> Docking Connector / 30-pin

Apple eget docking-kabel "Dock Connector", der bruges til at oplade og synkronisere tidlige Apple enheder som iPhone 3 og 4, iPods og tidlige iPad modeller. Et forholdsvis stort og uhåndterligt stik, der kan håndtere USB-data, opladning og analoge lyd / videosignaler.

3,5 mm / AUX

3,5 mm AUX

Bruges til lydoverførsel. Mange biler har en AUX-indgang, og så er der krævet et 3,5 mm kabel med 3,5 mm hanner i begge ender. Det er den samme type stik, der bruges til headsetindgang på iPhone / iPad og computere.

koaksial

koaksial

Koaksialkabel bruges til at transmittere digital lyd. Kablet ligner et RCA-kabel, der nævnes længere nede. Normalt mellem for eksempel modtagere / forstærkere og andre enheder, hvor du vil udsende digital lyd, såsom xbox, PS3, DVD-afspillere osv. Ikke brugt til det tilbehør, vi sælger.

DVI

DVI

DVI er et billedoverførelseskabel, der kan håndtere 1080p (full-HD). Er for nylig blevet erstattet af HDMI, der er i stand til både digital lyd og digitalt billede i 1080p. Men DVI er stadig meget almindeligt på pc-skærme, projektorer og grafikkort på computere (dog ikke på Mac'er). Hvis du kun har adgang til DVI-output på en enhed og HDMI-indgang i den anden enhed, kan du bruge en adapter til at tegne et billede fra DVI til HDMI. Der er også et par forskellige varianter af DVI, men de behøver ikke at undersøge dette. DVI er kun til overførsel af billede. Apple har en iPad adapter til tilslutning af iPad en til tv'et.

FireWire

FireWire

FireWire bruges til dataoverførsel, for eksempel mellem computer og eksterne harddiske, eller til overførsel af video fra filmkameraer og lignende. Det er et hurtigere alternativ end USB, men udbuddet er betydeligt mindre (på grund af licensudgifter og hardwareomkostninger). FireWire-output er tilgængeligt på nyere modeller af Mac Mini. FireWire er Apple eget navn på standarden i pc-verdenen kaldet IEEE 1394.

HDMI

HDMI

HDMI bruges til at transmittere lyd og video i digitalt format i høj opløsning (full-HD). Næsten alle nye tv'er, projektorer, forstærkere osv. I dag bruger HDMI. Tillochmed med nogle telefoner har HDMI-output (f.eks. SonyEricsson Xperia Arc) for nem forbindelse til tv'et. Nogle enheder er ikke i stand til at transmittere både lyd og video via HDMI, men kun billede. Budgetenheder kan have denne begrænsning. Med HDMI-transmitterende lyd gør det også digitale lydkabler overflødige i mange tilfælde. Digitale lydkabler er optiske / Toslink og koaksiale.

miniHDMI

mini HDMI

Kablet til højre på billedet er mini-HDMI, det til venstre er almindeligt HDMI. Ikke brugt til noget, vi sælger, og der er sandsynligvis ingen mDP-adaptere til at tilslutte til mini-HDMI heller.

Komponent

Komponent

Komponentkabler (komponent på engelsk) bruges til at transmittere billeder i HD Ready (720p) analoge signaler. Kan bruges af enheder, der ikke kan sende digitale signaler, såsom Nintendo Wii. Men det er også almindeligt at bruge som en sikkerhedskopi til DVD-afspillere og lignende, når der ikke længere er nogen HDMI-porte tilbage at bruge. Nogle enheder har ikke HDMI, men kun komponent, og det er hvad der forstås. Komponentkablet består af tre RCA-kabler i farverne rød, grøn og blå (RGB). Nogle producenter tilføjer også to analoge lydkabler (normalt rød og hvid), og du får en vikling med fem kabler til at dække både lyd og billede.

Komposit / RCA

Komposit / RCA

Kompositkabler ser omtrent ud som komponentkabler. Normalt ser du kun forskellen i farverne. Kompositter bruger normalt rødt, hvidt og gult, mens komponenter altid bruger rødt, grønt og blåt. De røde og hvide kabler udsender analog lyd, mens det gule kabel udsender analogt billede. Ikke almindeligt tilgængeligt længere, men ældre enheder som videokameraer, VH-afspillere, Wii og lignende er forbundet med komposit. Billedet bliver markant dårligere end digitale indstillinger (DVI / HDMI / komponent). Det er / var ret almindeligt at bruge SCART-adaptere til at oprette forbindelse til tv-apparater, dvs. du sætter disse tre kabler i en SCART-adapter, som du derefter satte på tv'et. Meget sjældent brugt i dag i tide.

Optisk / Toslink

Optisk / TosLink

Toslink eller optisk kabel, som det også kaldes, er et kabel til digital lydoverførsel. Bruges ofte for eksempel mellem DVD-afspillere og modtager / forstærkere. Det er angiveligt muligt at oprette forbindelse til Mac Mini også ved hjælp af en Toslink-mini-plug-adapter. Ellers er det mest almindeligt at bruge HDMI til både billed- og lydoverførsel med nye Mac Minis.

VGA

VGA

VGA er et billedoverførselskabel, der kan håndtere opløsninger op til 720p (HD Ready, men ikke Full HD). Brugt meget lidt i dag, men der er stadig mange projektorer, tv'er og computerskærme, der har VGA-indgange. Derfor er der også adaptere til rådighed for at forbinde deres Apple produkt til VGA-skærme.

USB A

USB A

En af de mest almindelige kabeltyper til alt, hvad der har at gøre med computere og dataoverførsel. Som nævnt bruges USB til at overføre data, hvilket betyder, at de er perfekte til eksterne harddiske og lignende. Det bruges også til at synkronisere data mellem telefoner og computere, og det forstås også at oplade eksterne enheder via computerens strøm. Mange billadere har også USB-indgang til glat forbindelse af mobiltelefoner og andre USB-kompatible enheder.

Micro USB

Micro USB

Micro-USB bruges normalt ikke til Apple tilbehør, men for eksempel kan Jabra og andre headset oplades ved hjælp af mikro-USB-kabler. Det er virkelig en formindsket variant af almindelig USB og bruges til at oplade og synkronisere mobiler og andre (ofte mobile) enheder. Næsten alle smartphones undtagen iPhone oplades ved hjælp af mikro-USB. Der er en anden mindre variant af USB, kaldet mini-USB. Læs mere om det nedenfor. Vi sælger nogle mikro-USB-kabler i iPhone- iPhonebutiken , men især hos Mailshop / Mobian, hvor alle telefoner bruger denne standard.

Mini USB

Mini USB

Ligesom MicroUSB er MiniUSB en mindre variant af almindelig USB og bruges primært til små mobile enheder. For eksempel bruger nogle ældre HTC-telefoner det. Der er ikke mange nye enheder, der bruger miniUSB, og vi har ingen produkter i iPhonebutiken der bruger det.

USB C

USB C

Det nye USB-C-stik kom i 2014, hvad der gør det unikt er, at det kan modtage signaler fra alle USB-typer, og at det er symmetrisk i begge ender og dermed kan tilsluttes uanset hvilken ende du bruger. USB-C erstatter alle andre typer strøm, netværk, billede og lydstik. USB-C findes allerede på mange af de nyere modeller af bærbare computere, mobiltelefoner og andre enheder.